Gündem

22 Mayıs 2012 Salı

Yap Boz

         İnsan bazen yap boz oynar duygularıyla. Birine karşı ne hissettiğini tam olarak bilememe gibi bir lüksü var mı gerçekten?Adını koyamamak,anlam verememek,içinde bir yerlere sığdıramamak,boşlukta asılı bırakmak o kişiyi...

           İnsan içindekini bilemez bazen,kendi hissettiklerine aklı ermediğinden ne kendisine ne başkasına açıklayabilir.Anlatacak çok şeyi vardır aslında ama susar, o kişinin içindeki yeri kadar çok susar,ağız dolusu susar.Bazen olur ya,hep hayatında olsun istersin,gidince bir yanın  eksik  kalır,ama hayatında olduğunu bilmek iyi  gelir insana.Varlığını bilmen,hissetmen bile  yeter ya bazen.Her gün gözün görmese olur,sesini duymasan olur, karşılıklı oturup çay içmesen,ağız dolusu muhabbetler etmesen,telefon açmasan ya da o seni aramasa,yolda karşılaşmasan olur.Bunları oturup dert etmezsin.Aramadığında darılıp gücenmezsin,sen aramıyorsun diye o küsmez sana.Ama beklemediğin  bir anda aylar sonra hatta yıllar sonra gelen  telefon seni  her gün arayıp  halini hatırını sorandan daha tatlı gelir.O hala  hayatında bilirsin.Onu hissedersin,özlemek bile  tatlı  gelir,acı çekmezsin.Sorumluluk yüklemezsin,o da senin  omuzlarına kocaman bir sorumluluk  bırakmaz. Aslında hep merak edersin hayatını,uzaktan  izlersin gizlice.Ona hissettirmeden adım adım takip edersin.Mutlu olduğunu görünce sen de mutlu olursun,sonra yavaş yavaş sessizce dönersin  kendi hayatına.Arada bir özlediğin gelir aklına.Sadece bu kadar.

           İnsan  hayatında vardır böyle kişiler.Yokluğu delirtir,acıtır.Sadece varlığını bilmek,senin yaşam alanın  içinde olduğunu bilmek  iyi gelir insana.Yılda bir belki on yılda bir görür belki o da olmaz.Ama hayatında ya yeter ona.Sarılmasın,öpmesin,konuşmasın,görünmesin  gözüne;ama o var ya tek bir "nasılsın" ı yeter ya sana,başka maymun iştahlılık yapmazsın,o anda en mutlu insan sensin.

               Yap boz unun  bir parçasıdır,o olmazsa eksik kalırsın,yapıp bozsan da senin parçan olduğunu bilmek,seni tamamladığını bilmek yeter de artar bile küçük bir mutluluğa.










                                                                                                                                   CerenLik

1 yorum: