Gündem

25 Haziran 2012 Pazartesi

ırak.

     Sana gelişim ve git deyişin,içten içe sessizce itekleyişin...Kapını çaldığımda kapının arkasında durup "evde yokum" diye bağırırcasına kaçışların.Varlığında da hep bir yokluk hissi.
Bir ileri iki geriydi özeti.Basit geliyor söyleyince değil mi? Bir ileri iki geri...Acıtıyor, yani dile kolay sadece.


     Aniden  süslü,rengarenk,şatafatlı bir kutunun  içinden  fırlayıp "merhaba" diyordun."Merhaba"yla gelip,"hoşçakal"ı esirgeyen gidişlerin yok muydu? Gitmek istediğinde konuşmak istemezsin,hesap vermek istemezsin,sorumluluğu omuzlarına yüklemezsin  bilirim.Haber de verme onu da istemem. Ama "gideceksen  gerçekten git" bunu isterim.Bir daha gelme isterim. Giderken  geri adım atma.Gitmeye karar verdiysen,dönmek aklından geçmemeli,işine geleni,kolayına kaçanı yaptığın şeyin adı "dönmek" olmamalı."Gelişlerin" diye bir şey olmamalı."Gelişin" olmalı sadece.


     Kaybol bazen,kafanı dinle,arayayım bulamayayım seni,bildiğini oku.Ama hayatımdaki daimliğini hissettirmeden kaybolma.Öyle pervasızca gitme.Hepsini bencilce kucaklayıp alıp götürme.Umut edebileyim sadece.Hayatımda hala var olduğunu,olacağını bileyim,adım kadar emin olayım.Umut bile bırakmadın emanet olarak.Cimrilik  ettin,esirgedin belki.Sakındın,korktun hatta.Bir vardın,bir yok oldun.Nasıl oldu da bir anda hem her şeyim hem hiçbir şeyim olabildin?Bana hissettirmeden usulca nereye gittin?


      Güzel,tatlı bir uyku armağan ettin bana aslında.Ben armağan gözüyle baktım,mışıl mışıl uyudum yüzümdeki gülümsemeyle.Gözlerimi açtığımda; çıtını bile çıkarmadan,sessiz sedasız gittiğini anladım.Hafiftir uykum halbuki,ayak seslerini duyardım giderken.Kıyamadığından uyandırmadığını temenni ederken buluyorum kendimi arada.En azından hala avunabiliyorum,bunu da alıp götürmediğine şükrediyorum.


      Çok,çok uzaksın.Sana çıkan kestirme yollar da yok.Denemeye çalıştım bir kaç kez çıkmaz sokaklarda buldum kendimi,korktum ben de senin gibi,vazgeçtim!
                                                                                                                              Ceren Yavuz

6 yorum: