Gündem

9 Aralık 2011 Cuma

Ankara'da Aşık Olmak Zor İki Gözüm...

  



           Uzak durmak  işime gelmiyor artık şehrimden.Özgürlük değil artık farklı bir şehir,farklı bir  hava,benden olmayan insanlar,tanıdık ama yabancı hissettirenler,başıma  buyrukluk ama bir o kadar eli kolu bağlılık...
         
          Canımın  sıkkınlığını Botanik Parkı'nda unutamayacaksam,benden olan insanlar geçmeyecekse sokakta  yürürken  yanımdan,kar yağdığında huzurlu olmayacaksa içim,Kuğulu Park'ın  beyaz örtüsünden mahrum  kalacaksam,eğlenmek istediğimde bildiğim sokaklarda kahkahalarla yürümeyeceksem kadehlerin tesiriyle,her  canım  istediğinden yanımda olamayacaksa en kıymetlilerim,canım  balık  çektiğinde bilinçsizce ayaklarım  Sakarya'ya götürmeyecekse,kokoreçin en güzelini yiyemeyeceksem Atatürk Orman  Çiftliğinde,canım  gürültü ve  kalabalık  çektiğinde 7. cadde'de bulamayacaksam kendimi ne  anlamı var.
      
         Hoşdere'den Çetin Emeç'e yürümeyi  bile  özleyebilir miydim? Oradayken üşengeçlikten  yapmadığım şeylerin burada  burnumda tüteceğini  nereden bilebilirdim.
      
         Bir yere "şehrim" diyebilmek onu benden,içimden biri  yapmak...Zormuş ama  yapabildiğin zaman koptuğunu hissettiğin an özlemi böyle  yer  ediyormuş içinde işte.
       
        Ankara Kalesi'nde Oyuncak Müzesi,Tunalı'da pasajdaki rutubet kokan sahaf,Kuğulu Park'ın cıvıl cıvıl oluşu,Botanik'in durgunluğu,Sakarya'nın telaşı,Kızılay'ın  karmaşası,Tunalı'nın modernliği,Bahçeli'nin bir yanda kalabalığı bir yanda sakinliği,Anıtkabir'in yası...Hepsi özlenir. Hepsi benden,içimdendir. 
       
        "Ankara iyi kalpli üvey anadır" demiş ya  Cemal Süreya haklıymış.Benim demen,sahiplenmen çok zor ama bir de alışırsan vazgeçmesi,çekip gitmesi oturur insanın  yüreğine...
       
         Özlendin Şehrim...


         Son söz: 

 Ankara'ya
 Öyle yakisirdi ki kar.. 
 Asfaltlar isildar, Buz tutardi resmi yalanlar... 
 Kimse keman çalmaz belki ama
 Çok keman çalinsin balolarinda
 Diye yapilmis
 Gri
 Sisli
 Binalar...                                                                                

Yılmaz Erdoğan"Ankara"

2 yorum:

  1. Ne güzel olmuş. Ankara'da okuyup İstanbul'da yaşayan biri olarak o bitmek bilmez çekişmeyi birebir yaşıyorum. Ankara mı? İstanbul mu? :) Bu soru hiçbir zaman kati bir şekilde cevap bulamayacak ve Ankara da zaman geçiren kişi hiçbir zaman İstanbul'u kabullenemeyecek. :)

    YanıtlaSil
  2. ankaraya çok yakıştıyorum bembeyaz örtüsünü üzerine çekince bambaşka oluyor, yinede her daim güzeldir ankaramız :)

    YanıtlaSil